fbpx

Blog

KARAVAS BAKERY RUSKS @ UMAMI.GR

ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ

Δεν ξέρω αν έχετε διαπιστώσει κι εσείς ότι τα λαδοπαξίμαδα έχουν γίνει, αργά και σταθερά, το νέο trend στο καθημερινό σνακ κι έχουν μιά μόνιμη θέση πιά στον πάγκο της κουζίνας.

Εδεσμα γνήσια ελληνικό, με καταγωγή από τα Κύθηρα, το υγιεινό λαδοπαξίμαδο είναι τόσο αφράτο και νόστιμο, ώστε να τρώγεται και σκέτο κάθε ώρα. Η συνταγή, που χάνεται πίσω στο χρόνο, ξεκίνησε από την ανάγκη ενός κολατσιού που να μπορεί να διατηρηθεί στην ολοήμερη δουλειά, στα ταξίδια, στο ντουλάπι γιά μήνες. Το ελαιόλαδο το κάνει αφράτο, πλούσιο και τόσο νόστιμο, που είναι αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε ένα. Αν μιλήσουμε, τώρα, και γιά το  ελαιόλαδο Κυθήρων που χρησιμοποιείται, η νοστιμιά απογειώνεται. Αν και στα Κύθηρα θα τα βρείτε σε κάθε σπίτι και κάθε φούρνο, τα “Τραγανά του Καραβά” είναι τα πιό γνωστά κι αυτά που εύκολα θα βρείτε στην Αθήνα. Μας άρεσαν γιατί είναι αφράτα, το λάδι τους είναι διακριτικό και η γεύση τους ισορροπημένη, κάτι που τα κάνει κατάλληλα γιά κάθε χρήση. Ταιριάζουν ακόμα και με μέλι γιά το πρωινό, αλλά η ιδανική τους συντροφιά είναι το τυρί, η ντομάτα, το λαδόξιδο, τα μυρωδικά. Η τσιριγώτικη “βραχολαδέα”, με λαδοπαξίμαδο μουσκεμένο, τριμμένη ντομάτα, φέτα και ελαιόλαδο είναι ανάλογη με τον κρητικό ντάκο, σε πιό “ευγενική” έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ